• Categorie - Internet 09.04.2010 - 21:32

  Zilele trecute mi-am zis că trebuie neapărat să-mi updatez lista de prieteni pe FaceBook, că doar trebuie să ai şi un cont baban de facebook dacă vrei să fii “în rând cu lumea”. Şi m-am apucat să arunc cu cereri de prietenii în stânga şi-n dreapta, până am obosit. Vreo 40 şi ceva în total. Atât bărbaţi cât şi femei, oameni care nu-i cunosc/nu mă cunosc sau îi ştiu din online fără să ne cunoaştem personal, excepţie făcând vreo 3 persoane cu care m-am vazut pe la evenimente.

  Bănuielile aveau să mi se confirme 24 de ore mai târziu când m-am trezit cu 39 de cereri acceptate, “confirmed you as friend on facebook”, cu o rată de succes de peste 95% din oameni care nici măcar nu mă cunosc.

  Deci, da, se dă Accept/Confirm în prostie, toată lumea e prieten cu toată lumea, dacă încă nu este, aproape sigur că vrea să fie, o stare de fapt la care visează orice spammer, reprezintă idealul acelora care au de promovat o afacere personală cu costuri zero, facebook fiind totodată raiul de pe pământ al celor ce n-au altceva mai bun de facut decât să planteze zarzavaturi în grădini virtuale şi apoi să aştepte să culeagă roadele, şi să invite şi pe altii să-şi irosească viaţa făcând la fel.

  La această mizerie contribuie deloc neglijabil şi facebook.com prin sistemul aiurit de Friend Suggestions în funcţie de prietenii prietenilor, sau caracteristici comune, dar dacă eu vreau să caut prieteni adevăraţi sau foşti colegi din Bucureşti de exemplu, site-ul n-o să-mi permită niciodată listarea a câtorva sute de oameni din locaţia aleasă sau diverse alte filtre. Să nu cumva să le fure cineva baza de date.

  Cum deseori am citit şi parerile altora în blogosferă, în comentariile acestui blog cum că “facebook sucks”, nu-mi rămâne decât să mă bucur că nu pierd prea mult timp cu el. Uneori trec zile întregi fără să-l deschid, când o fac mă limitez la vizionat poze sau dat ignore masiv la invitaţii de evenimente, pagini, grupuri, etc. Cateodată mă mai distrez stergând prieteni “de firmă” care deranjează foarte insistent cu invitaţii, promovări şi spam.
   

  facebook.com

   

  Etichete: , , , ,

  Dacă ţi-a plăcut, trimite mai departe:

  Twitter FaceBook YM eMail
  Lenjerie.ro - 16% comision
 • Alte articole interesante

  Loading...

 • 7 comentarii

  WP_Modern_Notepad

  • Iulian

   facebook din retea sociala a devenit mai degraba mediu de promovare online si este o sursa destul de buna, atata timp cat facebook nu impune anumite limite… si nici nu vad de ce ar face-o, atata timp ca au clienti… chiar daca practic incetu cu incetu n-o sa mai fie retea sociala, dar ei or sa aiba vizitatori si vizitatorii aduc profit si la urma urmei asta conteaza…


  • marales

   chestia asta cu prieteni de la facebook nu e nimic, ai auzit de farmville ? e la moda rau, am prieteni care stau 4-5 ore pe zi in prostia asta de joc


  • haine

   este adevarat ce spui
   dar ai o idee mai buna despre cum ar trebui organizat


  • Andrian

   Idei are toata lumea, chiar si staff-ul lor, le vor pune in practica daca vor considera vreodata interesele utilizatorilor mai presus de ale lor.


  • Comanda Produse Avon

   Andrian sa te uiti la ultimul episod de la south park, zero friends. cred cao sa-ti placa :)


  • Dyeve

   Aaaa..atat, pana la farmville :P …plss…:D Nu stau de nebuna 4-5 ore pe zi..dar ma relaxeaza daca sunt nervoasa sau daca vreau sa ma concentrez la ceva anume..Imi pun muzica si-mi plantez zarzavaturile mele..decat sa stau sa casc ochii pe alte site-uri, care fac acelasi “sucks”…:D

   Si ce daca unii imi cer “prietenia mea” de facebook-ista..? Ce sa fac, sa le dau ignore..sa zica lumea ca sunt rasista?

   Numai negrii bantu nu am prieteni..in rest am de toate culorile si varstele, chiar si pe Obama..( ma rog..unul de pe la ei care il reprezinta clar..)

   Ce sa-mi spamuiasca..mailul..daca il dau..daca nu..ce anume sa-mi ia? Banii? :) ) Oricum nu cumpar si nu ivestesc decat gratis si cu ochii la ofertele de pe FB, Deci, unde gresesc?..

   Mai ascult o melodie noua de la cativa care chiar sunt amicii mei si de bun simt..Mai exersez o limba engleza..sau..mai stiu eu care..Insa, nimeni nu te contacteaza frate cu tupeu sau sa fie macar obraznic..cum se intampla prin alte parti…Iti trimite frumos si civilizat in casuta ta de mesaje daca vrei sa..sa nu vrei sa iei parte la nush ce eveniment, sau sa va combinati prieteniile pe facebook…Mai schimbi o parere cu unul/una din alta tara..mai vezi ce se intampla si pe la ei..mai vezi o stire despre care inca nu s-a publicat pe vreun site romanesc..nu stiu..mie imi place..si mi se pare civilizat.

   Mai degraba Hi5 cred ca e o mai mare porcarie..

   Si despre twitter aveti aceleasi pareri?

   Sa ai/aveti un week-end..sau ce a mai ramas din el, beton!

   XO


  • Calivita

   Dar sa stii ca poti avea mari surprize,pentru ca din noianul acela de prieteni, mai poti gasi si cate o persoana foarte interesanta ,pe care nu ai fi avut cum sa o cunosti in absenta Facebook-ului.

  Scrie un comentariu!

 • Go to Top

Web conections

Alte articole

Comentarii recente

 • Imi plac la nebunie motoarele, dar mi-e frica de d... »
 • @yooo - absolut toate detaliile sunt descrise aman... »
 • Daaaa m-am convins.....si eu am primit unul din pl... »
 • Salut all...am si eu o intrebare...cum fac sa moni... »
 • @Dyeve - si mie imi place vintage-ul, o lume facin... »
 • Awwww! Ce mistoace sunt! Benefice sau nu aceste re... »
 • @Versuri - se spune Hayabusa, aia le da clasa la t... »
 • Le-am mai vazut:)).Caterinci pe acolo. »

Mie îmi plac filmele vechi!